Okul Binamızı Vakfeden Sayın Abdurrahman YERLİKAYA´nın Özgeçmişi

Allah yoluna adanmış bir ömür...

Abdurrahman Yerlikaya 07.06.1938 yılında Eflani'ye bağlı Alhanlar Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Çengeller İlkokulu'nda bitirdikten sonra İstanbul'a giderek marangoz çırağı olarak işe başlamıştır. 18 yaşında memleketine geri döndükten sonra evlenmiştir. Kendi işini kurmuşken 20 yaşında askerliğini yapmak üzere Balıkesir Edremit'e gitmiştir. Askerliğini İstanbul Florya Gezici Ordu Donatım Birliği'nde 24 ayda tamamlamıştır. Askerliğini bitirdikten sonra İstanbul'a giderek marangoz atölyesi kurmuştur. Allah'ın (c.c) takdiri ve iyi insanların yardımıyla işini kısa sürede geliştirerek mesleğiyle ilgili doğramacılık ve inşaat işlerine başlamıştır. Abdurrahman Yerlikaya 2000 yılına kadar marangozluk, kerestecilik ve müteahhitlik olmak üzere üç işi beraber yürütmüştür. 2000'li yılların başında Safranbolu'ya yerleşmiştir.

Safranbolu'dan uzak kaldığı zaman zarfında akraba ve dostlarıyla sıla-ı rahimi kesmemiştir. Önceden beri İslam'a hizmet eden öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan İmam Hatip Okulu açma projesini okulumuzun şu anki arsasını satın alarak hayata geçirmek için ilk adımı atmıştı. 2005 yılında tamamlanan bina Safranbolu'daki yurt ihtiyacından dolayı 11 sene boyunca Üniversite öğrencilerine yurt binası olarak hizmet etmiştir. Ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında Okulumuz binasını Milli Eğitim Bakanlığı'na Kız İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak şartıyla bağışlamıştır. Abdurrahman Yerlikaya'nın niyetinde ve gayesinde olan İmam Hatip Okulu açma projesi gerçekleşmiştir.

Okul İdaresi ve okul camiası olarak kendisine minnet ve şükranlarımızı arz ederiz.

Yayın: 14.12.2016 - Güncelleme: 28.11.2023 09:19 - Görüntülenme: 1841