Ziyaretlerimiz

Yıllarca öğrenci yetiştirmiş, eğitime adanmış bir hayat yaşayan ,Safranbolu Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi eski Müdürü Sayın Sefer SONUÇ ve Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Emekli Müdür Başyardımcısı Sayın Cemal GÖKDAĞ hocalarımızı ziyaret ettik.

Tecrübe ve birikimlerini bizlerle paylaştılar, öğrencilik yıllarından başlayarak öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde yaşamış olduğu anılarını bizlerle paylaştılar.

Öğretmenlerimize yeni ufuklar açtılar.

Ayrıca Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Emekli Müdür Başyardımcısı Sayın Cemal GÖKDAĞ hocamızı okulumuza davet ederek öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşturup tecrübe ve hatıralarını paylaştılar.

Her iki hocamıza sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diler, kendilerine teşekkür ederiz.

1-Öğrencilerimizle Afrin Şehidimiz Şehit Ömer Bilal AKPINAR'ın kabrini ziyaret ettik. Öğrencimiz Zümra DURSUN tarafından Şehit Ömer Bilal AKPINAR'ın ailesine bıraktığı vasiyetini içeren mektubu okundu. Şehitlikte hazır bulunan şehidin annesi öğrencilerimizin ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, Şehidin emanetine sahip çıkmalarını istedi. Şehidimizin ruhu için Kur'an okundu ve dua edildi. Daha sonra şehitlik gezildi.

2-Ayrıca Kurtuluş Savaşında Safranbolu halkı tarafından orduya bağışlanan uçak incelendi. Ardından Hıdırlık Tepesinden Tarihi Safranbolu'ya kuşbakışı bakarak mimari yapı hakkında bilgi edinildi. Hıdırlık tepesindeki kabirler ziyaret edildi.  Böylelikle öğrencilerimizin  milli , manevi ve maddi değerlerimiz hakkında şuurlanmalarına imkan sağlandı. Ve bu değerlere sahip çıkmanın önemi vurgulandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şehidimiz Ömer Bilal AKPINAR'a Allahtan rahmet diler , Yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz.

3-Safranbolu'muza adını veren safran bitkisinin yetiştiği bahçeyi ziyaret ettik. Safran bitkisi hakkında bilgi edindik. Bölgemizin değeri olan safran bitkisi yetiştirmeyi öğrenenrek öğrencilerimizde farkındalık oluşmasına imkan sağladık.

SAFRAN NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir. Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir. Türkiye'de ise safran Safranbolu'da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı  olan safranın anavatanı Güneybatı Asya'dır. Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar. Safran bitkisi UNESCO dünya mirası listesinde yer alır.