Afrika

Ara

Okulumuzda daha önce Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan ve şu anda Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirme ile Kenya'da bir yetimhanede Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Sayın Osman SÖYLEMEZ Kenya izlenimlerini ve yaşadıklarını bizlerle paylaştı.

Öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun ilgi ile izledikleri tecrübeler zaman zaman duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Yokluklar içinde mücadele eden yetim çocuklar, imkansızlıklar, geri kalınmışlık ve daha bir çok olumsuz hayat şartları içinde mücadeleye devam eden kardeşlerimiz o şartlar içinde bile asla yılmadan umutsuzluğa kapılmadan hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Paylaşılan görsel ve fotoğrafladan bazıları bile içimizi acıtmaya yetti.

Sokak ortasında banyo yapmak , tahtaları defter olarak kullanmak, araba jantını zil olarak kullanmak, yollarda biriken suları kullanmak ve daha nice imkansızlıklar.

Hocamızın bizzat yaşayarak bizlere aktardığı tecrübeler bizlerde sarsıcı etkiler bıraktı.

Öğrencilerimizde kıyas imkanı sağladı. İçinde bulunduğumuz nimete ne kadar şükretsek azdır.

Ülkemizin gelişmişlik düzeyi, eldeki imkanlar, eğitime yapılan yatırımlar, hayatımızdaki konfor ve sahip olduğumuz nice nimetler.

İşte aradaki farkı fark etmek ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)in "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerifi gereği dünyanın neresinde olursa olsun muhtaç ve mağdurlara yardım elimizi uzatmanın gereğini kavratabilmek amacı ile bu programı yaptık ve okulumuzda muhtaç ve mağdurlar için her sınıfa bir sadaka kumbarası edindirdik.

Toplanan paralar öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından sayılıp ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

İnşallah yardımlaşma duygusu için bu program bir kıvılcım olur ve ömür boyu öğrencilerimizde devam eder. Program sayesinde Kenya ile "Gönül Köprüsü" kurduk.

Kenya'daki öğrenciler şahsında tüm mağdurlara gönlümüzde yer açtık.

Sayın Osman SÖYLEMEZ hocamıza teşekkür ederiz.

Allah yar ve yardımcıları olsun.

Mrt

İmam Hatip Mezunu olup değişik kademelerde görev yapan üç konuğumuzu öğrencilerimizle buluşturduk.

İlçe Müftümüz Sayın İsmail TEMUR öğrencilerimize İmam Hatipli Olmak ve İmam Hatip Şuuru konulu konuşma yaptı. Daha sonra hafızlık eğitimi ile ilgili bilgi verdi. Kendilerine teşekkür ederiz.

İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve Milli Eğitim bakanlığı kadrolarında uzun yıllar öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve müdürlük yaptıktan sonra Maarif Vakfı aracılığı ile Kenya´da bir okulda müdür olarak görevlendirilen Osman SÖYLEMEZ öğrencilerimize İmam Hatipli olmanın önemi ve görev yaptığı Kenya ile ilgili izlenimleri hakkında bilgi verdi. Okulumuzda Müdür başyardımcısı olarak daha önce görev yapmış olan Osman SÖYLEMEZ´in okulumuzu ziyareti öğrenci ve personelimize duygulu anlar yaşattı. Hocamıza teşekkür ederiz. Allah hayırlı çalışmalarını daim eylesin.

Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Yaşar SEİS öğrencilerimizle bir araya geldi. İmam Hatip mezunlarının hangi sahalarda çalıştıkları ile ilgili öğrencilerimize bilgi verdi. Müdürümüze teşekkür ederiz.