Rehberlik

Rehberlik Faaliyetleri

Öğrencilerimizin okula devamsızlık konusunda ciddi bir problem yaşanmamaktadır.

Yine de devamsızlığı minumuma indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Öğrenciler ve velilerle konu hakkında görüşme yapıyoruz.

Müdür Yardımcımız Şöhret GÜL ve rehberlik servisimiz, Öğrenci velilerimizle ve öğrencilerimizle görüşme yaparak devamsızlığın azaltılması konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar.

Bu sayede devamsızlık minumum dereceye inmiştir.

Müdür yardımcımıza ,rehberlik servisimize, velilerimize, öğretmenlerimize öğrencilerimize  bu duyarlılıktan dolatı teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Hakan BALCI Eğitim – Öğretiminin sonuna yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli geçirmeleri için onlarla toplantılar yapıyor. Ve onlara bazı hatırlatmalarda bulunuyor;

• Öğrencilerimiz için tatil, kendilerini geliştirmelerine çok iyi bir fırsattır. Kişinin kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Öğrenciler tatil boyunca bol bol kitap okuyarak kendilerini geliştirmelidirler. Ayrıca şu hususları da öğrencilerimizin yapmalarında fayda vardır;
  • Konu tekrarı yapılabilir,
  • Eksik kalan konuları tamamlanabilir,
  • Çalışılmış olunmasına rağmen zayıf hissedilen derslere ya da konulara yoğunlaşılabilir,
  • Yeni konular çalışılabilir,
  • Seyahat etme imkanı olanlar seyahat edebilir,
  • Şehirde yaşayanlar varsa köylerine gidebilir veya akrabalarını ziyaret edebilir.
  • Sporla ilgilenebilirler.

Ara

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Sema TURAN Öğrencilerimizle buluştu.